Lasagne zonder Koolhydraten

Ben jij je er ook bewust van dat je dagelijks veel koolhydraten eet en dat een groot deel daarvan suikers zijn? Schrijf maar eens op wat je eet op een dag en tel op in welke voedingsmiddelen suiker zit. Het minderen van de consumptie van deze snelle koolhydraten is dé manier om af te vallen. Maar helpt ook tegen een opgejaagd gevoel omdat je lichaam de suiker snel opneemt en verwerkt maar daarna uitgeput is en om meer suikers gaat vragen. Minder snoep, zoete snacks en gezoete dranken is sowieso een goed idee, want die zijn echt niet gezond. Maar ook minder brood, pasta, rijst en aardappelen kan bijdragen aan een gezond gewicht.

Beperk de koolhydraten in je warme maaltijd

Een manier om de koolhydraten in je warme maaltijd te beperken is door meer groenten toe te voegen ter vervanging van de pasta, rijst of aardappelen. De helft van je bord vul je met groenten. Maximaal een kwart met aardappelen of een vervanger daarvan. Maar het kan ook zonder! In het volgende vegetarische recept voor lasagne is de pasta vervangen door courgette.

Recept courgette lasagne

Je hebt nodig voor 2 personen

2 eetlepel olie
2 courgettes
1 mozzarella (200 gr)
2 blikken tomatenblokjes (400 gr)
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
verse basilicum
peper en zout
100 gr Parmezaanse kaas
3 tomaten in plakken
pijnboompitten, geroosterd (handje)
Snij de courgette in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf of mandoline. Courgettes vooraf grillen in een grillpan (2 minuten) zorgt ervoor dat deze niet te veel vet of vocht opnemen. Maak de schotel als volgt af: om en om tomatensaus (van tomatenblokjes, ui, knoflook, zout en peper), courgetteplakken, plakken mozzarella, op smaak gemaakt met Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum. De laatste laag bestaat uit tomatenplakken, mozzarella en Parmezaanse kaas. In de oven van 180 graden is deze schotel na 30 minuten klaar. Bestrooi op het laatst met geroosterde pijnboompitten. Een andere variatie van de klassieke lasagne is de Melanzane alla parmigiana  waarin aubergines het hoofdingrediënt vormen. Smakelijk eten!