Wie ben ik

Geen ‘ja-maren’ maar wel ‘wat als?’

Herken jij dat ook bij het maken van goede voornemens? Er is altijd een ja-maar of een als-dan waarom je nog niet begint. Veel van mijn cliënten vinden het moeilijk om de eerste stap te zetten naar verandering en dat is het ook.  “Ja-maar als ik op 1 januari start met afvallen is dat niet  handig omdat ik dan nog allemaal oliebollen in huis heb die op moeten”. En “als ik morgen stop met wijn drinken, dan vinden ze mij vast saai als ik niets drink op het feest”. De vraag is wat is de échte reden dat je niet die stap zet? Wat levert het jou op als je jouw doelen wel realiseert? Als jij nu de eerste stap zet en een afspraak maakt, dan  help ik je verder.

Bij mij kom je letterlijk in beweging. Je leert weerstand te bieden aan lastige situaties, voelt je zekerder, wordt veerkrachtiger en laat je niet langer sturen door anderen of omstandigheden. 

Ik ben met mijn praktijk gestart omdat ik via voedingsadvies anderen op weg wil helpen naar een gezonde en bewuste levensstijl. Ik ben er van overtuigd dat gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging en ontspanning van wezenlijk belang is en bepalend is voor hoe jij je voelt én voor je gezondheid.

Gezondheid is rijkdom. Leef een rijker leven.

Ik heb het zelf ervaren toen ik een paar jaar geleden last kreeg van hartkloppingen, vermoeidheid en slapeloosheid. Nadat bezoek aan huisarts, ziekenhuis en alternatieve zorg mij niets opleverde en niet hielp, ben ik zelf gaan zoeken naar verbeteringen in mijn voedingspatroon.  Doordat ik een opleiding tot Diëtist had gedaan (helaas destijds geen werk in gevonden), weet ik veel over voeding. Vanuit die kennis heb ik mijn voedingspatroon drastisch veranderd. Na 6 maanden voelde ik mij rustiger, sliep ik weer goed en was ik 5 kilo afgevallen!

Deze ervaring was de aanleiding om mijn kennis over voeding op te frissen en te starten als gewichtsconsulent. “Iedereen zou moeten weten hoe ons lichaam werkt en wat voeding met je welbevinden kan doen”.

Mijn streven is om de vraag achter jouw vraag te zoeken. Waarom lukt het je niet om goede voornemens vast te houden? Wat heb je nodig om je eigen kracht terug te vinden? Op een zeer praktische manier help ik je om innerlijke ervaring, gedrag en overtuigingen die belemmeren te veranderen, zodat die niet langer in de weg staan. Je vindt een luisterend oor, aandacht, een duwtje in de rug,. Mijn cliënten zeggen over mij dat ik rustig ben en goed kan luisteren. Mijn streven is dat jijzelf, met mijn hulp, er achter komt wat voor jou het beste werkt om je doel te bereiken. Ik begeleid je en leer je dat het geen strijd hoeft te zijn.

De afgelopen jaren ben ik er meer en meer van overtuigd dat gezondheid en je vitaal voelen door veel factoren kan worden beïnvloed. En dat dat bij iedereen anders werkt. Door het volgen van een training tot vitaliteitscoach kan ik in mijn coaching (nog meer) andere leefstijlfactoren meenemen. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat er speelt en wat jouw wensen zijn. Bij vragen over gezonder willen leven en veranderingen op gebied van slaap, beweging, ontspanning, zingeving, en overgangsklachten is een integrale aanpak van leefstijlfactoren zinvol. Dus heb je last van overgangsklachten, hardnekkig overgewicht, slecht slapen, geen grip krijgen op je dag en gewoontes? Aarzel niet om hulp te zoeken. Met de allround aanpak is een wereld te winnen.

Genoten opleidingen

  • – BGN gewichtsconsulent (2017 – 2018 – Sonnevelt)
  • – Psyche en Gewicht; cognitieve gedragstherapie met gevoel – ( 2019 – Sonnevelt)
  • – NLP  (2019 – Wegener)
  • – Vitaliteit en energiemanagement – (2020 – 2021 – Lifeguard)
  • – Psychologie van Eetgedrag (2022 – Diana van Dijken)