Afvallen met je partner

Samen afvallen?  Steun uit je directe omgeving is belangrijk voor iedereen die succesvol gewicht wil verliezen

Iedereen die op zoek is naar manieren om af te vallen weet hoe moeilijk het kan zijn om leefstijl te veranderen.  De uitdagingen zijn voor iedereen anders.  Mijn persoonlijke aanpak zorgt voor succesvolle resultaten. Daarbij kijk ik naar de individuele situatie en bepaal ik de aanpak in samenspraak met jou. Tijdens die coachsessies hoor ik van mijn cliënten, helpt het enorm als de partner meedoet. Of een vriend / vriendin. Kan ook natuurlijk.

De verandering is makkelijker en leuker als je het samen doet! 

Misschien herken je je hierin?

 • Jij en je partner gaan regelmatig uit eten of bestellen wat voor de avondmaaltijd.
 • Je  hebt veel zorgtaken en een gezin met jonge kinderen. 
 • De werktijden van jou en je levenspartner zijn zo dat jullie vaak geen tijd hebben om uitgebreid te koken of te gaan sporten.
 • Het moment voor de TV is ook het moment om even bij te komen van de dag en tijd voor iets lekkers.
 • Op vrijdagavond komt standaard de pizzabezorger langs.

Niet gek als deze eetgewoonten er voor zorgen dat jullie vaak net iets te veel eten of geen tijd nemen om actief en bewust op je eigen gezondheid en leefstijl te letten. In mijn praktijk spreek ik vaak ouders met jonge kinderen. Die levensfase betekent veel zorgtaken en weinig tijd om voor jezelf te zorgen.  Mijn klanten vertellen dat ze zich moe voelen, geen zin hebben om te gaan sporten, en dat de energie ontbreekt om naar een oplossing te zoeken.

Uit onderzoek blijkt dat koppels die meer dan twee jaar samen wonen een grote kans hebben op het ontwikkelen van overgewicht maar ook dat duurzaam afvallen een grotere kans van slagen heeft als jullie dit samen doen en elkaar steunen!
Ben je nieuwsgierig? Lees dan vooral verder over alle voordelen om samen te gaan afvallen.

Samen afvallen, samen sterker

Het gezegde luidt: “samen sta je sterker,” en dat geldt ook als het gaat om het veranderen van je levensstijl. Met z’n tweeën is de kans groter dat jullie allebei slagen en je doel bereiken. Het maakt niet uit als je doel verschillend is, als het maar gericht is op gedragsverandering in leefstijl. Je kun er samen voor gaan. Je hoeft het niet alleen te doen!

Hier zijn enkele redenen waarom coaching voor echtparen of partners  bijzonder effectief is:

 1. Praktische en emotionele steun: Samenwerken met je partner betekent dat je altijd iemand hebt om je te ondersteunen, aan te moedigen en verantwoordelijk te houden. Dit vermindert de kans op terugval. Bijvoorbeeld door samen te sporten en vaste dagen hiervoor in te plannen zal je minder snel afhaken dan wanneer je allen gaat sporten.
 2. Gedeelde Doelen: Jullie kunnen samen doelen stellen en de voortgang bijhouden. Dit creëert een gevoel van gezamenlijke prestatie en versterkt jullie relatie.
 3. Levensstijl Integratie: Als koppel is het gemakkelijker om gezonde gewoonten in jullie dagelijks leven te integreren. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen gezonde maaltijden bereiden en actieve uitjes plannen. De boodschappen op je gezamenlijke doel afstemmen en afspraken maken op welke manier je de vakantie gaan invullen.
 4. Nieuwe gewoonten aanleren en vasthouden: door samen af te vallen naar een gezond gewicht of te kiezen voor andere leefstijl, werken jullie samen aan het aanleren van nieuwe gewoonten. O zo belangrijk bij gedragsverandering om terugval te voorkomen. Gewoonten veranderen is moeilijk maar door steeds weer te herhalen wordt het een automatisme na enige tijd. Je kunt elkaar stimuleren en helpen bij het blijvend veranderen van je gedrag zodat het risico op terugval een stuk kleiner wordt.
 5. Een beetje competitie kan geen kwaad;  Competitie kan een geweldige motivator zijn. Probeer elkaar te inspireren en uit te dagen om de beste versie van jezelf te worden. Let op; niet iedereen is dit motiverend dus doe dit alleen als het bij je/jullie past.
  Doe een wedstrijdje wie het lekkerste gezonde gerecht kan bedenken. Of spreek met elkaar af dat degene die het vaakst de trap heeft genomen in een weektijd een lekker ontbijt op bed krijgt. Het maakt natuurlijk niet uit wie het snelst afvalt want dat is heel persoonlijk. Jullie zijn allebei goed bezig. Maar als jij en/of je partner weet dat een wedstrijdje kan helpen, dan kan dit het bereiken van een gezond gewicht een stuk leuker en speelser maken.
 6. En als laatste tip: jullie hele gezin zal voordelen van de verandering zien en ervaren. Hebben jullie kinderen? Het kan niet anders dan dat zij de gezondheidsvoordelen vanzelf meekrijgen als de dagelijkse voedingskeuzes gezonder worden in jullie huishouden. En vergeet niet wat voor effect het heeft als jullie het goede voorbeeld geven. Bewust of onbewust krijgen kinderen daar altijd wat van mee.

Samen kiezen voor voedingsadvies en begeleiding

Mijn coaching en adviezen zijn gericht op duurzame gedragsverandering. Ik bied:

 • Persoonlijke Begeleiding: op basis van jullie unieke behoeften en doelen. Voor een optimale begeleiding maak ik gebruik van een combinatie van persoonlijke en gezamenlijke coaching. De aanpak en afspraken zijn altijd in overleg met jullie wensen en mogelijkheden.
 • Voedingsadvies is gebaseerd op het ontwikkelen van een gezond eetpatroon dat bij jullie past, rekening houdend met jullie smaakvoorkeuren en levensstijl.
 • Bewegingsplannen die zowel leuk als effectief zijn, zodat jullie samen in beweging kunnen komen. 
 • Verandering in denken en gedrag: als er sprake is van negatieve denkpatronen bespreken we hoe je die kan herkennen en vervangen door positieve, ondersteunende gedachten.

Samen met je partner, vriend of vriendin is samen sterker en gezonder!

Start vandaag en werk samen aan een gezonder leven. Ontdek wat je kan bereiken wanneer je samenwerkt, voor jezelf en voor de ander.

Samen afvallen maakt je sterk

Vraag een gratis kennismakingsafspraak aan

Met z’n tweeën is de kans groter dat jullie allebei slagen en je doel bereiken.
Het maakt niet uit als je aan iets anders wilt werken, als het gericht is op gedragsverandering in leefstijl kun je er samen voor gaan.