Ook eens proberen? Het recept voor een bloemkoolpizza met tomatensardinesaus staat hier. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de saus.
Ingrediënten voor 1 pizza (2 personen)
De bloemkoolbodem
halve grote bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp of nog makkelijker in een keukenmachine. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron. Omdat er vrij veel vocht vrij komt kun je het beste de verwarmde bloemkool in een schone theedoek doen en uitwringen.
Meng de afgekoelde bloemkool met een ei en de geraspte kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat tot je een dunne en egale bodem hebt van ongeveer 25 cm breed. Druk de bodem goed aan.
Bak de bodem in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes. Zet een hapjespan (waar een deksel op past) op het vuur. Doe de olijfolie in de pan en laat de pan even warm worden. Voeg de ui toe en de fijngesneden knfolook. Draai het vuur half zacht.
Voeg vervolgens de tomaten in blokjes gesneden toe en de klein gesneden sardines.
Doe een deksel op de pan en laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Zodra de bodem mooi bruin is en gaar haal je deze uit de oven en bestrijk je de bodem met de tomatensaus. Verdeel de kaas erover en zet de pizza nog 5 minuten in de warme oven.
Smakelijk eten!