Zoethoudertje; supersnelle appeltaart

Recept voor een snel appeltaartje van brood

Heb je zin om iets lekkers te maken te maken? Maar niet zo veel tijd? Check dit recept voor een appeltaartje van brood, beetje suiker, kaneel en appels met rozijnen.

Heb je dit niet in huis? Variaties zijn bijvoorbeeld; peer, druiven en zoutige (blauwe) kaas voor een hartige versie. Of appels, custard en na bakken bestrooien met ongezouten amandelen. Dadels, banaan met hazelnoten (alles klein maken) en na het bakken bestrooien met kokos is ook een lekkere combinatie.

appeltaartje van brood

4 personen, 30+ minuten

Ingrediƫnten

  • 4 sneetjes brood; wit, mais- of bruinbrood
  • margarine of boter
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel gewassen rozijnen
  • 1 appel
  • custard
  • kaneel

Materialen

4 bakvormpjes en papieren muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de korstjes van het brood en steek met een glas 4 rondjes uit het brood.
Bestrijk de sneetjes aan 1 kant dun met boter of margarine. Bekleed een muffin vormpje (of klein ovenschaaltje) met het brood zodat er een bakje ontstaat.
Bak dit in de oven 5 minuten lichtbruin.
Schil de appels (heb ik zelf niet gedaan) en snijd in hele kleine stukjes. Meng met de custard, suiker, kaneel en rozijnen. Schep het mengsel in de taartvormpjes en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Vrij naar een recept van het voedingscentrum.