Hoe gaat het met jou?

 

In deze tijd met veel onzekerheden en veranderingen is het belangrijk om op je voeding en je gezondheid te letten. Weet jij het geheim van een blijvend gezond gewicht?

Het geheim van blijvend gezond gewicht ligt in het aanpakken van je dagelijkse keuzes en routine. Bepaalde gebruiken in je voeding en leefstijl heb je aangeleerd en vaak al van jongs af aan meegekregen. Veel van die gewoontekeuzes denk je niet eens bij na en gaan onbewust. Zoals het koekje bij de koffie, het glas wijn na een stressvolle dag, het ijsje op het terras. Maar ook de druk van presteren, de eetcultuur en de obese-omgeving waarin we leven, waarin het zo makkelijk is om te kiezen voor snacks en comfort food, bepalen ons eetgedrag.

Dat eten, bewegen, goed slapen en ontspannen van invloed is op het bereiken van een vitaal leven, weet bijna iedereen. Maar velen vinden het moeilijk om de gewoonten zo te veranderen dat die ingebouwd worden in de dagelijkse routine. Wil je ook dat de worsteling verleden tijd wordt en werken aan een gezond leven?

Iedereen kan tegen zijn eigen grenzen aanlopen en op een bepaald moment hulp gebruiken bij de eerste fase naar die verandering. Ik help je om de juiste keuzes te maken en met bewezen strategieën leer ik je stap voor stap je gedrag blijvend te veranderen.

Elke keer als je een stap hebt gezet en een gedragsverandering hebt ingebouwd, voel jij je trots en word je zelfvertrouwen groter. Volhouden en de volgende stap maken tot dat jij de kracht hebt om je een gezonde leefstijl vast te houden de rest van je leven. Ik help je, adviseer je en motiveer je. Het is niet makkelijk maar juist dat harde werken levert je de meeste voldoening en energie.

Corona-update:  Mijn praktijk blijft open! De afgekondigde maatregelen met betrekking tot corona geven geen verdere beperkingen voor consulten van de BGN-gewichtsconsulent.  Bij de begeleiding is er geen contact met de cliënt en mag ik dan ook volgens de beroepsgroep BGN open blijven. Met de nodige voorzorgmaatregelen ontvang ik je op corona-proof wijze. Als de 1,5 meter niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij het wegen, dan draag ik een mondkapje. Ik vraag mijn cliënten dat ook te doen.  Ik ventileer de ruimte en afspraken worden niet strak achter elkaar gepland. Vooraf stel ik je enkele vragen over jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Ook is het nog steeds mogelijk om online via telefoon, mail of videobellen consult te houden. Kortom wat jij makkelijk vindt of wat jouw voorkeur heeft.