Salade van courgette en feta
Courgette is het hele jaar te koop, maar in de zomer zijn ze goedkoop en van Nederlandse bodem. De groente bevalt veel vitamines en mineralen. Kortom een gezonde, betaalbare en duurzame groente.
En het is ook nog eens heel veelzijdig te gebruiken. Door de zachte smaak is makkelijk te combineren en mee te variëren. Meestal wordt de courgette toegepast in soep of gebakken in de pan of oven, maar je kan deze ook rauw eten.
Een heerlijke zpmersalade met courgette in de hoofdrol vind je op deze pagina.
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 krop romeinse sla
- halve citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 25 gram pijnboompitten
- 100 gram feta
- Handvol muntblaadjes
Bereiden
Was de courgette en snijd het kontje er af. Schaaf met een dunschiller mooie plakjes in de lengte en verdeel deze over de borden.
Maak 1 krop romeinse sla schoon, scheur de blaadjes los en in kleine stukjes en verdeel over de borden
Pers een halve citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de borden
Rooster de pijnboompitten zonder vet in een koekenpan tot ze een bruin kleuren. Laat ze afkoelen op een bord.
Verkruimel 100 gr feta over de 2 borden.
Snijd wat pepermuntblaadjes fijn, en verdeel samen met de afgekoelde pijnboompitten over de salade.
Eet smakelijk