Aanbod

Wat  kost voedingsadvies en wat zijn de mogelijkheden?

Lees  op deze pagina meer over mijn aanbod en de vergoeding door de zorgverzekering. Staat hier niet bij wat bij jou past of zoek je een andere oplossing? Dat kan! Jouw vraag staat voorop. Laat mij weten wat jouw wens is. Geen mens is hetzelfde, dus wat bij een ander werkt is misschien niet effectief bij jou. Daarom bespreek ik graag met je de verschillende mogelijkheden die je hier kan nalezen. Want voedingsadvies is maatwerk.

Inhoud van deze pagina:

 1. Vergoeding
 2. Aanbod begeleiding 
  • Persoonlijk begeleiding en coaching op locatie
  • Online coaching,
  • Voedingsadvies voor vrouwen in de overgang
  • Persoonlijke begeleiding en coaching samen met je partner
  • Wandelcoaching in combinatie met online coaching
  • Supermarktsafari
 3. Werkwijze gewichtsconsulent

1. Vergoeding  

De kosten worden meestal geheel of gedeeltelijk vergoed uit je aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico. Kijk hier voor de hoogte van de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen kan ik je niet begeleiden. In dat geval zal ik je moeten doorverwijzen naar een diëtist.

2. Aanbod begeleiding bij afvallen of verandering voor meer energie

Als gedrag veranderen simpel is, dan zou iedereen dat wel doen. De meeste mensen die bewust met voeding bezig zijn, weten wel wat gezonde voeding is. Maar als je wilt afvallen gaat het veel meer om gedragsverandering en dat ook vol houden. Het is echt moeilijk om dat in je eentje voor elkaar te krijgen. Ik kan je op verschillende manieren begeleiden  en helpen bij die mentale verandering. Met een persoonlijk advies werken we samen aan duurzame verandering.

Persoonlijke begeleiding in mijn praktijk

Kies je voor 1 op 1 begeleiding dan krijg je hulp bij het maken van de gezonde keuzes. Voor als je een gezond gewicht weer terug wilt . Maar ook als je op zoek bent naar begeleiding omdat je moe voelt en merkt dat je uit balans bent . Zonder dieet en stap voor stap laat ik je zien dat je het kan. Ik ben jouw stok achter de deur, de gewichtsconsulent die je vragen beantwoord, je voedingsadviseur die je wegwijs maakt in het land van diëten, en de coach die naast je staat en je laat zien dat je het wél kan.

Tarieven en uitleg over de verschillende pakketen vind je hier

Online coaching

In verband met de adviezen van het RIVM om verspreiding van het Corona virus in te dammen bied ik ook online-coaching aan. Maar ook als je wat verder weg woont of liever vanuit je eigen omgeving werkt zodat de stap niet zo groot is.
Ik werk met Zoom, Skype, of gewoon telefonisch. Kortom wat jij makkelijk vindt.

Tarieven en uitleg over de verschillende pakketen vind je hier

Voedingsadvies bij overgangsklachten

In de overgang verandert er veel in het lichaam en in het leven van een vrouw. Je gewicht neemt vaak toe en je figuur verandert. Ook kan het voorkomen dat overdag of ’s nachts het zweet ineens uitbreekt. Gelukkig kun je met voeding en een gezonde leefstijl je gewichtstoename en die overgangsklachten verminderen. Voeding heeft alles te maken met een gezond gewicht en met je gezondheid. Dat geldt natuurlijk ook in de overgang.

Als je onderstaande vragen met ja kan beantwoorden dan adviseer ik je om eens te komen praten over wat ik voor je kan doen;

 • merk je dat je dikker bent geworden rond je middel en gewichtstoename?
 • heb je last van opvliegers die je leven en slaap verstoren?
 • voel je je niet fit en heb je vaak zin in comfortfood?

Kijk hier voor meer informatie.

Persoonlijke begeleiding en coaching samen met je partner

Wat ik regelmatig zie bij mijn cliënten is dat leefstijl verandering makkelijker is als de partner meedoet. Niet zo gek natuurlijk. In een gezamenlijk huishouden houd je rekening met elkaar, beïnvloed je elkaar en neem je ook snel elkaars voedingsgewoonten over.  Dit kan nadelig werken maar zeker ook positief als je samen besluit om je eetpatroon te veranderen.
Uit onderzoek blijkt keer op keer hoe groot de invloed van de sociale omgeving is. Iemand is bijvoorbeeld geneigd meer te eten of ongezondere producten te kiezen als vrienden of partner dat ook doen. Omgekeerd gaan mensen gezonder eten in de nabijheid van mensen die dat ook doen.

Kijk hier voor meer informatie.

Wandelcoaching in combinatie met online coaching

Een goed werkende combinatie is online advies en coaching tijdens een wandeling. De eerste 2 gesprekken (intake en bespreking van je persoonlijk advies) gaan via beeldbellen zodat je aantekeningen kan maken en ik informatie met je kan delen. De vervolgafspraken begeleid ik je tijdens een wandeling in de natuur. Al wandelend raak je sneller bewust van wat nodig is om de volgende stap te kunnen zetten. Je bent in beweging, je kijkt elkaar niet aan en de natuur helpt om afstand te nemen en met een frisse blik naar je eigen situatie te kijken.
Meer informatie over tarieven en mogelijkheden vind je hier

Ben je nieuwsgierig hoe een afspraak op afstand gaat, of wandelcoaching wel wat voor jou is of heb je een andere vraag? We kunnen het beeldbellen uitproberen tijdens een gratis kennismakingsafspraak. Dan vertel ik je ook over mijn werkwijze en hoe ik jou kan helpen.

Supermarktsafari

Met regelmaat organiseer ik een supermarktsafari  voor iedereen die op zijn voeding wil letten maar die af en toe niet weet hoe uit het grote aanbod van de supermarkt een gezonde keuze te maken. Alle producten zien er aantrekkelijk uit en de voedingsindustrie probeert je op die manier te verleiden. Helaas word je daar niet veel wijzer van. In deze tour door de supermarkt leg ik uit waar op te letten als je minder suiker, vet of zout in je voeding wilt. Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van nieuwe acties.

Meer informatie

3. Algemene informatie over werkwijze Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent is een onbeschermde titel. Dat betekent dat iedereen zich gewichtsconsulent mag noemen en voedingsadvies mag geven. Ik heb een geaccrediteerde opleiding voor gewichtsconsulent gevolgd en ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN). Om de kwaliteit van de vakuitoefening te garanderen hanteert de BGN lidmaatschapseisen en richtlijnen voor de uitoefening van het beroep welke voor leden zijn uitgewerkt in diverse handboeken. Ook is er een beroepscode opgesteld en is er een klachtenregeling voor consumenten.
Voor jou als cliënt betekent dat de kosten van het traject dat ik als gewichtsconsulent aanbied, waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit je aanvullende verzekering en niet ten koste gaat van je eigen risico. Én je bent verzekerd van een deskundig en professioneel advies. Omdat ik aangesloten ben bij de BGN, moet ik namelijk regelmatig mijzelf bijscholen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het vakgebied voeding.

Kijk hier voor de hoogte van de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig.

Voor mijn algemene voorwaarden zie algemene voorwaarden
Jouw privacy neem ik heel serieus. Hier vind je mijn privacystatement.